Klassieke pizzasaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Klassieke pizzasaus

Ingredienten

2 blikken San Marzano tomaten a 400 gr
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
10 gr suiker
4 gr zout

Bereiding

Verhit de olie in een pan op medium hitte. Bak de knoflook tot deze zacht is maar niet bruin.

Voeg de tomaten, de zout en de suiker toe en laat het geheel inkoken tot je een mooie dikke saus hebt gekregen.
Het recept zegt 20 minuten maar bij mij was dat pas in 40 minuten.

Laat de saus afkoelen voor gebruik.
In de koelkast kan je de saus ruim 1 week goedhouden.

Tip:
Ik vries de saus die ik over hem in een ijsblokjes vorm in. Makkelijk voor de volgende keer.

Algemeen


persons : nvt
time : 50 mi uten + koelen
book : Recepten boekje bij Ooni pizzaoven
print : Afdrukken