Kip in babi pangang saus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kip in babi pangang saus

Ingredienten

4 kippenbouten
olie en een klont boter om in te bakken

1 cm verse gember, fijngehakt
2 Spaanse pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 grote ui, fijn gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels djahe (gemberpoeder)
2 theelepels sambal oelek
3 eetlepel ketjap manis
2 theelepels bruine suiker
1 runder bouillonblokje, verkruimeld
1 pakje tomaten passata 500 gr
3 eetlepels gembersiroop
500 ml water

Bereiding

Verhit de olie met een klont boter in een koekenpan en bak de kippenbouten rondom bruin aan in ca 6 minuten.
Haal ze uit de pan en zet even opzij.

Fruit in het achtergebleven bakvet de verse gember, Spaanse peper, ui en knoflook aan.
Voeg daarna de djahe toe en bak deze even mee zodat de aroma's goed vrijkomen.

Voeg daarna de overige ingrediënten toe en laat de saus 2 minuutjes sudderen, voeg de kippenbouten toe aan de saus, leg een deksel op de pan en laat de kippenbouten net zolang sudderen tot ze gaar zijn.
De tijd is afhankelijk van de grote van je kippenbouten, let op kip moet door en door gaar zijn. Heb je een kerntemperatuur meter, de kip moet een kerntemperatuur hebben van 72 Gr.C.
Heb je die niet, je kunt het ook zien, het kippenvlees moet loskomen van het bot, dan zijn ze botermals.

Serveertip:
- Lekker met witte rijst
- Lekker met zoetzure komkommer

Hogedrukpan of Crockpot bereiding:
Volg het recept:
Bak de kippenbouten aan en doe deze daarna in de hogedrukpan.
Volg weer het recept, laat de saus 2 minuten sudderen en voeg de saus toe aan de kippenbouten. Sluit de hogedrukpan, stel deze in op Meat, High en 20 minuten. Laat als de kip klaar is de pan 10 minuten zijn eigen druk afbouwen. Laat daarna de restende stoom ontsnappen en klaar is de kip.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 45-60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken