Ingelegde rode ui met mosterdzaad

Bijgerecht
  

under-heading

Ingelegde rode ui met mosterdzaad

Ingredienten

3 grote rode uien - in dunne ringen gesneden
100 ml azijn
50 gram suiker
200 ml water
½ tl zeezout
1 tl mosterdzaad
½ tl zwarte peper - grof gemalen

Bereiding

Kook een weckpot of grote glazen pot met schroefdeksel goed uit en zet deze op een schone theedoek op je werktafel.

Maak de rode ui schoon en snijd deze in dunne ringen, doe deze in de weckpot.

Breng in een pannetje water, azijn en suiker aan de kook.
Verwarm en roer net zo lang tot alle suiker is opgelost.
Voeg de zout
Pak het steelpannetje erbij en doe hier het water met de azijn en suiker in. Breng aan de kook en zorg dat de suiker helaas opgelost is.
Voeg het zout, de zwarte peper en het mosterdzaad toe en breng aan de kook.
Giet dit over de uienringen, roer even door met een vork en sluit de pot.
Laat afkoelen.
Eenmaal afgekoeld bewaren in de koelkast


Serveertip:
- Lekker bij een salade
- Lekker bij een hamburger
- Ik heb het geserveerd bij vitello tonato

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten en afkoel tijd
book : Eigen recept
print : Afdrukken