Gele en rode paprika jam

Saus / Dressing
  

under-heading

Gele en rode paprika jam

Ingredienten

500 gr gele en rode paprika paprika’s, (schoongemaakt gewogen)
500 gr geleisuiker
25 ml citroensap
2 gr chilivlokken

Bereiding

Op herhaling. Deze jam al eens eerder gemaakt. De smaak was toen voortreffelijk alleen hij was toen te dun gebleven.
Nu heb ik het water uit dat recept weg gelaten.

Was de paprika en droog ze af met een schone theedoek.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadjes, snijd vervolgens in kleine stukjes.

Verwarm de paprika samen met de geleisuiker, het citroensap en de chilivlokken in de pan. Roer regelmatig met een houten lepel in de pan totdat het kookt.

Als de jam kookt, laat deze dan minimaal 5 minuten doorkoken. Roer af en toe goed door.

Vul de goed schoongemaakte jampotten voorzichtig tot aan de rand. Handig als een een vulring gebruikt dan blijft de rand van je jampot mooi schoon. Veeg eventueel gemorste jam zorgvuldig weg.

Sluit de potten goed af met de schroefdeksel en zet ze 10 minuten op hun kop.
Draai terug en laat afkoelen. Bewaar de potten met paprikajam op een koele droge plaats.

De jam is zeker 6 maanden houdbaar.

Serveertip: lekker op een toastje met kaas

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken