4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 plakken zachte geitenkaas (met korst, a ca. 100 g)
1/2 zakje verse tijm (a 15 g), blaadjes van takjes gerist
4 eetlepels sinaasappelmarmelade
1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de plakken geitenkaas verticaal voorzichtig doormidden (zodat 4 ronde plakken ontstaan) en leg ze in het midden van de plakjes deeg. Vouw het deeg rond de geitenkaas omhoog en bestrijk de buitenkant dun met olie.
Bak de geitenkaastaartjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Roer de tijmblaadjes door de marmelade. Leg de taartjes op vier borden en strijk de marmelade erover uit.
Wijntip: Lichte, frisse, fruitige witte wijnen.
Serveertip: Ook lekker in plaats van sinaasappelmarmelade is abrikozenjam of gemberjam.
: 4
: 30 minuten
: Lunch bij Marian
: Afdrukken