Filodeeg horentje maken

Tips
  

under-heading

Filodeeg horentje maken

Ingredienten

filodeeg
frituurolie

metalen roomhoorn pen

Bereiding

Snij de filodeeg vellen in langwerpige repen.
Vouw de repen dubbel.

Vouw een punt naar binnen.
Leg het horentje er schuin op en rol in het filodeeg.
Maak de rand ( links op de foto) van het filodeeg een beetje vochtig en druk deze goed aan.

Verhit de zonnebloem of frituurolie tot 180 Gr.C.
Bak de horentjes een voor een in 20-30 seconden licht bruin.
Haal uit de olie en leg op keukenpapier.

Als ze zijn afgekoeld voorzichtig het metalen hoortje verwijderen.
Omdat het metaal warm is garen ze nog even door, haal ze daarom uit de olie als ze licht bruin zijn.

Je kunt de afgekoelde horentjes met zowel zoet als hartig vullen
Ik heb ze hier gevuld met zalm en geserveerd als een amuse.
Ik heb ze hier gevuld met paling en komkommer
En hier ik ik ze gevuld als een mini nagerecht

Tip:
Wat ik tegenwoordig doe: ik bak ze wat langer in de olie.
Ik haal ze met een kookpincet uit de hete olie.
Met het pincet houd ik het metalen horentje vast.
Een dubbele laag keukenpapier leg ik over het gebakken horentje heen om hem vast te houden en trek hem voorzicht meteen los.
Voordeel is dat je precies weet hoe de uiteindelijke kleur en hoe krokant het horentje is.
Nog een voordeel is dat als je de metalen horentje even onder houd water houd en afdroogt je ze weer meteen kunt gebruiken.
Je hoeft er dan niet zo heel veel aan te schaffen om toch veel horentjes te kunnen bakken

Geen zin in frituren, bak ze in de oven.
Bestrijk de filodeeg voor de helft met boter en vouw dubbel.
Bestrijk de meteen horentjes met boter. Rol daarna het filodeeg om het horentje zoals op de foto.
Bestrijk daarna de buitenkant met gesmolten boter, zet ze recht overeind op een bakplaat en bak je in een voorverwarmde oven van 180 Gr.C in zo'n 10-13 minuten bruin.
Kijk tussendoor even want elke oven is anders en omdat het metaal van de de hoornpen ook warm word kan het soms erg hard gaan.
Als ze een beetje zijn afgekoeld haal dan voorzichtig bladerdeeg horentje van de hoornpen.

Algemeen


persons : nvtt
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken