1 ui, gesnipperd
35 gr boter
30 gr bloem
3-4 theel. kerriepoeder
500 ml groentebouillon
2 eelt. crème fraîche
2 winterwortelen, in dunne plakjes gesneden
8 eieren
Kook de eieren ca. 8 minuten.
Fruit de ui in de hete boter.
Laat de worteltjes gedurende twee minuten meebakken.
Strooi de bloem en de kerriepoeder over de groenten en fruit ze al roerende even aan.
Voeg de groentebouillon toe, roer de saus goed door en breng de saus weer aan de kook.
Roer er de crème fraîche door.
Laat de eieren schrikken en pel ze, leg ze in de saus en verwarm ze even mee.
Serveertip:
-Lekker met rijst.
-Voeg andere groenten toe aan de kerriesaus zoals bv doperwten
: 4
: 15 minuten
: Tijdschrift: Koken en Genieten, recept aangepast
: Afdrukken