Courgette bleekselderij soep

Soep
  

under-heading

Courgette bleekselderij soep

Ingredienten

3 courgettes
2 stengels bleekselderij
2 grote uien
1 teentje knoflook
1 eetlepel verse tijmblaadjes
2 groentebouillonblokjes
1 liter water
2 eetlepels olijfolie
vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Maak de groenten schoon.
Rasp een halve courgette op een grove rasp en zet apart.
Snij de overgebleven courgette en bleekselderij in stukjes.
Pel de uien en snipper deze fijn. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Ris de blaadjes van de tijm takjes.

Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook 5 minuten op een lage temperatuur.
Voeg de stukjes courgette en bleekselderij toe en bak al roerende 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg het water en 2 bouillonblokjes toe, breng aan de kook en kook de soep afgedekt in 10 minuten gaar.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de geraspte courgette toe aan de soep en laat deze voor het serveren even warm worden. Voeg naar smaak vers gemalen zwarte peper toe.

Serveertip:
-Garneer de soep met ringetjes bosui, focaccia croutons met knoflook en of kleien bolletjes verse geitenkaas.
-Geef de soep een zomers tintje door geraspte schil van een citroen en 2 takjes fijngehakte muntblaadjes toe te voegen
Voedingswaarde per 250 ml ( gemiddelde soepkop)
68 kcal, vetten 0,5 gr, koolhydraten, 5,0 gr, vezels, 2,0 gr, eiwitten 2,0 gr, zout 1,2 gr

Algemeen


persons : 6 pers
time : 30 minuten
book : Vers pakket courgette soep
print : Afdrukken