Bolognese van lamsvlees met courgette pappardelle

Hoofdgerecht
  

under-heading

Bolognese van lamsvlees met courgette pappardelle

Ingredienten

1 courgette
150 gr lamsgehakt
150 gr rundergehakt
50 gr castelvetrano olijven
1 gele ui
1 teentje knoflook
kruidenmix bestaande uit:
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomaten 400 gr
1 theelepel suiker
1 theelepel gedroogde chilipeper vlokken*
2-4 eetlepels slagroom
60 gr feta kaas

Bereiding

Was de courgette en schaaf deze in lange dunne slierten, het liefst op een mandoline.
Hak de olijven fijn.
Pel de ui en snipper deze fijn. Maak de knolfook schoon en hak deze fijn.

Maak het rundergehakt en het lamsgehakt indien nodig droog met behulp van keukenpapier.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de runder en lamsgehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin in zo'n 5 minuten.
Voeg een ½ theelepel zout en wat fijngemalen zwarte peper toe.
Haal de pan van het vuur, haal het gehakt uit de pan en zet opzij tot gebruik. Verwijder het meeste vet uit de pan maar zorg dat er nog een dun laagje vet overblijft voor de volgende stap.

Zet de lege pan weer terug op de warmtebron en voeg de gesnipperde ui toe, blijf roeren tot deze zacht is in zo'n 7 minuten. Voeg de gedroogde kruiden en de knoflook toe en bak deze mee in zo'n 1-2 minuten. Voeg de tomaten uit blik, de tomaten puree, de gedroogde chilivlokken en de suiker toe en smoor deze 2 minuten mee.

Doe het gehakt terug in de pan en breng het geheel weer aan de kook, zet het vuur daarna wat lager en laat 2-3 minuten sudderen.
Voeg de olijven toe en 2-4 eetlepels slagroom.
Roer alles goed door.

Voeg de courgette slierten toe en roer deze door de saus. Dek de pan af met een deksel en kook de courgette in de saus gaar in 6-8 minuten. Roer tussendoor enkele keren door.

Haal de pan van het vuur , proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Schep de courgette pappardelle in een voorverwarmde kom en garneer af met de verkruimelde feta kaas.

* Tip
Heb je geen gedroogde chilivlokken in huis, snipper dan een ½ chili pepertje fijn en voeg deze gelijk met de knoflook toe.

Opmerking.
- In het begin lijkt het dat de saus te dik is, maar nadat de courgette zijn vocht heeft losgelaten komt het goed. Voeg indien nodig wat eetlepels water of wat extra slagroom toe.

Bijschrift bij het recept:
Bij het koken met rijk lamsvlees houden we ervan om het in evenwicht te brengen met rundergehakt voor een lichtere textuur.
Dit gerecht is een twist op de klassieke Bolognese. Een saus van tomaat, ui, knoflook, kruiden, de room simuleert met het vlees, plus de groene olijven zorgen voor zoute touch.We ruilen de traditionele pasta in voor courgette pappardelle.

Algemeen


: 2 pers
: 45 minuten
: Van een Plated USA receptenkaart
: Afdrukken