Boerenkool

Hoofdgerecht
  

under-heading

Boerenkool

Ingredienten

300 gr boerenkool, voorgesneden
1 kilo aardappels, geschild
wat melk en boter
zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar.

Was de voorgesneden boerenkool en laat deze uitlekken.
Doe de boerenkool die nog iets vochtig is in een magnetronschaal met deksel en ‘kook’ de boerenkool in 15 minuten gaar*.

Stamp de aardappelen met een pureestamper fijn en voeg er naar eigen inzicht melk en een vlokje boter toe.
Voeg de boerenkool toe** en meng alles goed door elkaar.

Tips:
* Boerenkool uit de magnetron behoud veel beter zijn smaak dan meegekookte boerenkool.
** Heeft een wat fijnere boerenkool je voorkeur, hak de boerenkool dan als hij gaar is fijner of doe hem even in de keukenmachine.

Algemeen


persons : 4
time : 50 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken