Bloemkool bombe

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Bloemkool bombe

Ingredienten

1 kilo half om half gehakt
1 bloemkool
100 gr gerookte plakjes ontbijtspek
2 eieren
zout
vers gemalen zwarte peper
2 theelepels paprikapoeder
2 ruime theelepels Italiaanse gedroogde kruiden
paneermeel
barbecue saus

Bereiding

Verwijder de bladeren van de bloemkool en kruis de harde stronk een paar keer in met een scherp mes.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en leg de hele bloemkool erin. Als het water weer kookt, dan de bloemkool 6 minuten koken.
Haal de bloemkool uit het kokende water en laat de bloemkool gedeeltelijk afkoelen in een bak ijskoud water.

Haal de bloemkool uit het water en laat hem heel goed uitlekken, maak ondertussen het gehakt mengsel.

Roer 2 eieren los, voeg zout, vers gemalen zwarte peper, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe.
Meng dit mengsel goed door elkaar.
Meng het eiermengsel goed door het gehakt en voeg net zoveel paneermeel toe tot je een mooi stevig gehakt heb verkregen.

Omwikkel de gehele bloemkool met een laagje gehakt.
Bedekt het gehakt met de gerookte spekplakjes.

Plaats de bloemkool bombe in een voorverwarmde oven van 185 gr C of in een kamado BBQ van 185Gr.C met indirecte setting.
Gaar de bloemkool in 50 minuten gaar.

Doe wat BBQ saus in een schaaltje en voeg een klein beetje water toe als de saus te dik is. Bestrijk de bloemkool bombe met de BBQ saus en laat de bloemkool nog 10 minuten in de oven of in de BBQ staan.

Haal de bloemkool uit de oven/BBQ en snijd deze in taartpunten.





Algemeen


: 6-8 pers
: 80 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken