Biefstuk a la Jamie

Hoofdgerecht
  

under-heading

Biefstuk a la Jamie

Ingredienten

4 biefstukjes

2-3 eelt goede olijfolie
2 eetl. verse peterselie
zout
peper uit de molen
citroenrasp van 1/4 citroen
wat citroensap

Bereiding

Bak de biefstuk zoals je gewent bent.
Wij vinden het lekker als hij nog goed rosé is van binnen. Ik bind meestal de biefstuk op met bindtouw zodat hij compacter en dikker wordt.

Als de biefstuk gebakken is laat deze dan minimaal 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Maak ondertussen de dressing.
Hak de peterselie fijn
Doe in een diep bord: de olijfolie, de peterselie, de citroenrasp, citroensap, zout en peper. Meng dit even goed door elkaar.

Haal de biefstuk uit de folie en wentel deze door de dressing.
Snijd de biefstuk daarna in plakjes.
Druppel de eventueel overgebleven dressing over de biefstuk plakjes.

Op de foto: biefstuk geserveerd op gebakken champignons.

Ik heb dit op tv gezien, misschien moest er nog iets anders door de dressing maar dat kan ik me niet meer herinneren. Ik heb het zo gemaakt en het was erg lekker!
Mis ik nog iets en weet je het, leuk als je me dan mailt.

Serveer dit gerecht bv met lekkere groenten en gebakken aardappelen

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Gezien op tv: Masterchef Australia, masterclass bij Jamie
print : Afdrukken