Bechamelsaus met bleekselderij

Saus / Dressing
  

under-heading

Bechamelsaus met bleekselderij

Ingredienten

2 stengels bleekselderij
50 gr boter
60 gr bloem
250 ml melk
125 ml room

Bereiding

Schil de bleekselderij en snijd hem brunoise.
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de bleekselderij gaar.

Voeg al roerend en op een zacht vuurtje de bloem toe en roer tot alle boter goed is opgenomen en er een dikke klont ontstaat.
Geef deze even de tijd om te garen zonder dat deze kleurt.

Voeg de melk en room toe, zet het vuur hoog en blijf met een garde goed roeren om klontjes te voorkomen.
Wanneer de saus kookt, proeven en op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en eventueel wat bouillonpoeder.

Toepassing: Deze saus is zeer geschikt als afdek saus over lasagne

Algemeen


persons : 0
time : 15 minuten
book : Kookles, gedeelte uit een kookles recept
print : Afdrukken