Bavette spies met ketjapsaus

Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Bavette spies met ketjapsaus

Ingredienten

700 gram Bavette
zwarte peper
200 ml Water
100 ml Ketjap Manis
30 ml Limoensap
30 ml Zonnebloemolie
15 gram Palmsuiker
12 gram Sambal Oelek
10 gram Maïzena
3 tenen Knoflook
1 Ui

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor de bavette spies met Javaanse ketjapsaus. Laat de bavette rustig op kamertemperatuur komen. Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Vijzel de fijn gesneden knoflook en ui in een vijzel zodat alles zacht is. Voeg de sambal Oelek toe en vijzel dit door het mengsel van knoflook en ui tot er een gladde puree ontstaat.

Verhit in een pannetje de zonnebloemolie, bak hierin de puree van knoflook, ui en sambal. Voeg vervolgens water, ketjap Manis, limoensap en palmsuiker toe. Breng dit al roerend aan de kook.

Maak de maïzena aan met 2 eetlepels water en roer dit tot er een glad papje ontstaat. Giet dit bij de Javaanse ketjapsaus zodat de saus wat dikker wordt. Laat de saus op een laag vuurtje staan om deze warm te houden.

Maak de barbecue gereed op de directe methode op een temperatuur van 210 gr. C. Gebruik indien mogelijk een sear grate, laat deze gelijk mee opwarmen.

Bestrooi de bavette licht met zwarte peper. Snijd de bavette in gelijkmatige blokjes. Rijg de bavette blokjes aan satepennen (Indien je gebruik maakt van houten satestokjes laat deze dan minimaal 30 minuten weken in water).

Grill de bavette spiesen rondom op het sear grate rooster tot ze mooi goudbruin van kleur zijn, met een kerntemperatuur van 54 gr. C.

Serveer de bavette spies met Javaanse ketjapsaus, op een mooie plank. Schenk een beetje warme Javaanse ketjapsaus over de bavette spiesen. Garneer het eventueel af met lente ui ringetje. Serveer er de warme Javaanse ketjapsaus in een bakje bij.

Opmerking:
Wij vonden de saus erg lekker om het vlees mee te marineren maar om het er bij te serveren in een schaaltje vonden wij niet zo lekker. We vonden dat de saus toen overheerste.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 45 minuten
book : Website Melebest
print : Afdrukken