Aspergesoep met pancetta

Soep
  

under-heading

Aspergesoep met pancetta

Ingredienten

600 gr witte asperges
3 eetlepels olijfolie
3 sjalotten, gesnipperd
200 ml droge witte wijn
750 ml groenten bouillon
75 gr pancetta in reepjes
1-2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
150 ml slagroom

Bereiding

Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Houd 100 gr asperges apart voor de garnering.

Snij de asperges in stukjes.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit de sjalot lichtjes aan. Voeg de in stukjes gesneden asperges toe en bak dit zo'n 2 minuten zonder dat de sjalot en de asperges kleuren.

Blus af met de witte wijn en voeg de groentebouillon toe.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en kook de asperges in 15 minuten gaar.

Snij de schoongemaakte asperges die je opzij gezet hebt in niet te grote blokjes.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de plakje pancetta hierin uit. Zorg ervoor dat de plakjes niet te groot zijn, je hebt alleen een soeplepel om de soep te eten.
Voeg als de plakjes een beetje uitgebakken zijn de in stukjes gesneden asperges en de niet te fijn gehakte rozemarijn naaldjes toe en bak net zo lang tot de asperges zacht en gaar zijn. Zet opzij tot gebruik.

Pureer de soep met behulp van een staafmixer of een blender.
Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep nog 1 minuut.

Verwarm ondertussen ook de pancetta met asperges weer op.

Schep de soep in voorverwarmde kommen en garneer af met de pancetta asperges.


Opmerking:
Ik heb de soep op het allerlaatst een klein beetje gebonden met wat maizena. Niet te veel maar een klein beetje.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten
book : Kookboek: Soep bij Janneke thuis
print : Afdrukken