Aardappel wortel puree

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappel wortel puree

Ingredienten

300 gr aardappelen
250 gr biologische winterwortelen
40 gr roomboter
60 ml melk

Deze hoeveelheid is geen hoofdgerecht maar een bijgerecht.

Bereiding

Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet de aardappelen af en schud ze om in de hete pan zodat ze mooi droog worden.

Schil de wortelen en kook deze gaar, giet de wortelen af.

Verwarm de boter en melk in een steelpannetje en doe over in een blender of keukenmachine. Voeg de gekookte wortels toe en blender het geheel fijn.

Druk de gekookte aardappelen door een aardappelpuree knijper fijn.

Voeg de gepureerde wortelen toe aan de aardappelen en meng het geheel goed door elkaar.
Breng indien nodig verder op smaak met wat zout.

Foto:
Niet de allermooiste foto, dit was wat er nog over was toen ik de borden al had opgemaakt en uitgeserveerd. Ik wilde toch nog even vastleggen dat ik het gemaakt heb.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 35 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken