Aardappel tortillia

Vakantie
  

under-heading

Aardappel tortillia

Ingredienten

250-350 gr voorgekookte aardappelen
½ rode paprika
½ groene paprika
½ courgette
6 eieren
olijfolie

Bereiding

Snij de aardappelen, de paprika’s en de courgette in blokjes of stukjes.

Verwarm in een anti aanbak pan de olijfolie.
Draai het vuur laag, voeg de aardappelen en de paprika toe en bak dit tot de paprika en de aardappelen gaar zijn.
Voeg de courgette toe en bak deze even mee.

Klop de eieren los in een grote kom en breng royaal op smaak met zout en peper.
Giet de losgeklopte eieren over de aardappel groenten.

Bak de tortilla tot de onderkant is gestold, schud de pan zo nu en dan.
Maak met een houten lepel de zijkant van de tortilla los.
Leg een groot bord op de pan en keer pan en bord tegelijk, voorzichtig zodat de tortilla op het bord glijdt.

Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de pan en draai de pan rond.
Laat de tortilla voorzichtig in de pan glijden.
Druk de rand van de tortilla voorzichtig naar beneden.

Bak de tortilla tot de eieren zijn gestold en de bodem goudbruin is.

Schuif de aardappel tortilla opnieuw op een bord en snijd hem dan in punten.
Is je vakantie pannetje te klein, bak dan 2 aardappel tortilla’s.

Garneer met peterselie.

Serveertip:
- Lekker met een frisse salade
- De aardappel tortilla is ook koud erg lekker

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken