Honingraat Honeycomb

Bijgerecht / Taart
  

under-heading

Honingraat Honeycomb

Ingredienten

1 - 2 tl baksoda
300 g witte suiker
of 300 g basterdsuiker
1080 g water
20 g honing

Bereiding

Honingraat maken in de pan, zie onderaan het recept.
In het bezit van een Thermomix dan is dit de bereidingswijze.
Om het succes van recepten met Suikerstadia-modus te garanderen, moeten de gebruikte ingrediënten exact overeenkomen met de hoeveelheid en de gegeven beschrijving. Het recept moet ook onmiddellijk worden gekookt nadat de suiker in de mengbeker is geplaatst.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats op een hittebestendig oppervlak.
Houd 1 tl baksoda bij de hand voordat de kooktijd is afgelopen. Plaats suiker, 80 g water en honing in de mengbeker en, zonder maatbeker, start Stadia van suiker .
Strooi meteen de baksoda rond het mes en roer snel 3 keer met de spatel totdat het mengsel begint te schuimen. Doe het mengsel direct over op de beklede bakplaat en, met behulp van de spatel, schraap onmiddellijk alle resten dat op de rand van de mengbeker achterblijft, zodat het mengbeker deksel veilig sluit voor de Reinigen-modus.
Plaats 1000 g water toe aan de mengbeker en start Voorreinigen

Laat de honingraat volledig afkoelen tot kamertemperatuur en breek in stukjes. Bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje op kamertemperatuur. Gebruik naar behoefte als versiering bij desserts.

Honingraat maken in de pan.
Doe het water, de suiker en de honing in een pan en breng aan de kook en laat het koken tot een temperatuur van 150 Gr.C. Het mengsel moet mooi goudbruin zijn. Pas op dit is erg heet!
Haal de pan van het vuur en voeg de bakingsoda toe, roer de bakingsoda meteen door , het gaar nu bruisen, pas weer goed op, erg heet.
Giet dit mengsel meteen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
Maak de pan meteen schoon met heet water.
Zit het al vast, zet dan water in de pan en maak hem later als de suiker-honing wat zachter is geworden schoon.

Algemeen


persons : nvt
time : 25 minuten
book : Thermomix/Cookidoo
print : Afdrukken