Spelt crackers met zonnebloem en pompoenpitten

Brood
  

under-heading

Spelt crackers met zonnebloem en pompoenpitten

Ingredienten

250 volkoren speltmeel
ongeveer 145 ml water
5 gram zeezout (uit de molen)
50 gram pompoenpitten
50 gr zonnebloempitten
10 gr lijnzaad

Bereiding

Rooster in een droge koekenpan de helft van de zonnebloem en pompoenpitten.

Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.

Meng de andere helft van de zaden met alle andere ingrediënten tezamen in een kom. Kneed tot een deeg, je hoeft niet heel erg lang te kneden. Het wordt een stevig deeg.
Maak een bal van het deeg en rol uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het uitgerolde deeg in met water en strooi de rest van de zaden hier overheen. Druk goed aan, ik ben er nogmaals met de deegroller overheen gegaan.

Snijd het deeg alvast in stukjes. (ik heb er vierkantjes van gemaakt omdat ik ze als vervanger van koekjes bij de koffie en thee wil eten)
Voorzie het deeg daarna met een vork of deegprikker van talloze gaatjes.

Bak de crackers in 20 minuten op 175 graden.

Opmerking:
-In alle ijverigheid was ik vergeten de gaatjes te prikken dat had ik nl vorige keer met een ander recept van smeltcrackers ook niet gedaan. Na 20 minuten heb ik het bakblik uit de oven genomen en de crackers omgedraaid. Daarna nog eens 5 minuten terug in de oven, met als resultaat mooie droge crackers.
- de crackers zijn een beetje aan de zoute kant, ik vindt dat erg lekker en omdat ik niet op mijn bloeddruk hoef te letten is dat okay, moet je daar wel op letten dan zou ik het zout wat minderen.
- De baktijd van de crackers is uiteraard wel afhankelijk van hoe dik je het deeg hebt uitgerold.
- In het recept van Laura worden de zaden 15 minuten geroosterd in een oven van 150 Graden. Als je dat makkelijker vindt moet je dat doen, ik vindt het altijd heerlijk om de roosteren in en pan, dan heb ik er controle over :-)
- ik heb het sesamzaad vervangen door lijnzaad.

Algemeen


persons : 24 kleine crackers
time : 40 minuten + afkoelen
book : De basis komt van Laura's Bakery met natuurlijk mijn eigen touch
print : Afdrukken