Bombe van brie met bacon en karamelsaus

Nagerecht
  

under-heading

Bombe van brie met bacon en karamelsaus

Ingredienten

200 gr brie
8 grote plakken bacon

75 gr suiker
10 gr roomboter
1 dl slagroom
2 takjes verse rozemarijn

Bereiding

Prak de brie met korst en al.
Vorm er balletjes van ter grote van een klein ei.
Wikkel de bacon er omheen en zet koel weg.

Smelt de boter in een pannetje en karamelliseer er de suiker in.
Voeg de room toe, blijf weer roeren tot alle karamel is opgelost.
Voeg de rozemarijn toe en laat de saus afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
Plaats de bombes in de oven tot de spek krokant is, zonder dat de brie eruit loopt.( kijk regelmatig, is minuten werk)

Spiegel een forse eetlepel saus op het bord en plaats de bombes erin.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Kookles: april 2007, recept aangepast voor thuis
print : Afdrukken