Zeeduivel

Tips
  

under-heading

Zeeduivel

Ingredienten

Foto:
1,9 kilo zeeduivel zonder kop

Bereiding

Zeeduivel – Lophius piscatorius

Ook bekend onder de Franse naam Lotte.
Het is een diepzeevis met een grote lelijke kop.
Vanwege het uiterlijk wordt alleen de slanke staart verkocht.

Het visvlees is stevig, mals en sappig en lijkt op kreeft.

De vis wordt gepocheerd, geroosterd of in blokjes aan spiesen geregen.

Een veelzijdige vis, die past bij veel smaken van currypasta tot mediterrane tomaten en paprika’s.
Het hele jaar door verkrijgbaar.

Opmerking:
Ik vind het een fijne vis om mee te werken.
Hij heeft een lang harde stevige rug graat zonder fijne graatjes.
De vis is daardoor heel gemakkelijk te fileren. Je kunt met het mes gewoon de graat volgen en je hebt een visfilet!

De vis heeft een gladde huid, verwijder deze en verwijder ook goed het vlies welke over die over het visvlees zit.

Van de graat en de "zijvis flappen" kunt u een heerlijk visbouillon trekken.





Algemeen


persons : nvt
time : nvt
book : Kookboek: Ingrediënten
print : Afdrukken