600 gr tomaten
2 pastinaken
1 ui
2 teentjes knoflook
verse gember, stukje van 1 cm
klein blikje tomaten puree
2 groentebouillonblokjes
2 eetlepels olijfolie
1 liter water
Maak de groenten schoon.
Snij de tomaten in vieren. Schil de pastinaak en snij in stukken.
Pel en snipper de ui.
Schil en hak de gember fijn
Snij de peterselie fijn.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, pastinaak en gember 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomaten, water en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer, of voor een nog fijne structuur in een blender en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Serveertip:
Lekker met een lepeltje crème fraiche, groene pesto of `zoals op de foto met peterselie olie
Voedingswaarde per 250 ml
Energie 98 kcal
vetten 5 g
verzadigde verzuren 0,8 g
onverzadigde vetzuren 4 g
koolhydraten 10 g
vezels 2,5 g
eiwitten 2 g
zout 1,3 g
: 6 portie van 250 ml
: 35 minuten
: Verspakket AH
: Afdrukken