Kerrie prei soep

Soep
  

under-heading

Kerrie prei soep

Ingredienten

275 gr prei
275 gr witte ui
225 gr pastinaak
1 Elstar appel
1 kruimige aardappel ca. 100 gr
2 groentebouillon blokjes
200 ml kookroom
2 eetlepels olijfolie
1 liter water
15 gr madras kruiden

Bereiding

Pel de ui en snijd deze in stukjes
Pel de knoflook en snijd dez ein dunne plakjes.
Was de prei en snijd deze in stukken.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en prei gedurende zo'n 4 minuten aan.

Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Schil de aardappel en snijd deze in stukken.
Schil de pastinaak en snijd in stukken.

Voeg appel, aardappel, pastinaak, bouillonblokjes, water en kookroom toe.
Breng de soep aan de kook. Draai het vuur lager en kook de soep, met de deksel op de pan 15 minuten. Roer af en toe door.

Draai het vuur uit en voeg de kruiden toe.
Pureer de soep met een staafmixer.

Wil je de soep nog fijner van structuur laat hem dan wat afkoelen en blender hem fijn in een blender.

Algemeen


persons : 6 personen
time : 35 minuten
book : Vers pakket van AH
print : Afdrukken