Flammkuchen met peer geitenkaas en honing

Nagerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Flammkuchen met peer geitenkaas en honing

Ingredienten

1 kant en klare flammkuchen bodem
2 eetlepels creme friache
2 peren
50 gr zachte geitenkaas
1 ruime eetlepel honing

Bereiding

Verwarm je Big Green Egg naar 250 Graden en leg de pizzasteen op het rooster.

Bestrijk de flammkuchen met een dunne laag crème fraîche en leg op de pizzaschep.
Beleg met plakje peer en verkruimel de geitenkaas erover. Leg de flammkuchen op de verhitte pizzasteen.

Bak in 6-7 minuten gaar, de peren worden niet bruin. 1 minuutje langer gebakken dan gewone flammkuchen omdat er nog al wat veel peer op lag :-)

Besprenkel de flammkuchen met honing en snijd hem doormidden.

Opmerking:
- een halve flammkuchen met peer, kaas en honing was voldoende als nagerecht nadat we eerst een flammkuchen met biet, kaas en ei hadden gegeten.
- je kunt de flammkuchen ook in je oven bakken. Verwarm de pizzasteen in de oven, zet je oven op de hoogste stand, meestal is dit zo tussen 230 en 250 graden. Misschien moet je de flammkuchen iets langer bakken dan de tijd die dit recept aangeeft.

Algemeen


persons : 2
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken