Fish cakes met citroen mayonaise

Hoofdgerecht
  

under-heading

Fish cakes met citroen mayonaise

Ingredienten

Fish cakes:
2 grote aardappelen ( 300 gr)
1 rode ui
350 gr witvisfilet, ik heb Pangasius gebruikt
1 bosje peterselie
3 eieren
200 gr broodkruim
zout
versgemalen zwarte peper
olie om in te bakken

Citroen mayonaise:
2 teentjes knoflook
3 eidooiers
1 theelepel mosterd
zout
1 eetlepel witte wijn azijn
150 ml olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel citroenrasp

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten in licht gezouten water gaar.
Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Stamp z efijn met een aardappelstamper. Laat de aardappelen afkoelen.

Pel en snipper de ui. Snijd de vis fijn.
Was de peterselie en snijd deze fijn.
Klop 2 eieren los.
Meng de vis met de aardappelen, de peterselie, de ui en ¾ van het eimengsel.
Breng op smaak met zout en peper. Als het beslag te droog is voeg dan de rest van het ei toe.

Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm daar een soort of hamburgers van.
Klop een ei los.
Haal de visburgers eerst door het losgeklopte ei en daarna door de broodkruim. Druk de broodkruim goed aan.

bak de fish cakes rondom bruin in wat boter met zonnebloemolie. De tijd is afhankelijk van de dikte van je fish cakes, die van mijn waren redelijk dik en gaar in 8 minuten.

Pel en snipper de knoflook. Klop de eidooiers los. Voeg de knoflook, de mosterd, zout, de witte wijnazijn, citroensap en citroenrasp toe.
Voeg terwijl je klopt met een garde geleidelijk de olie toe. Klop tot je een mooie mayonaise.
Dit is de klassiek manier om mayonaise te maken, maar het kan ook makkelijker met een staafmixer. Klik hier voor Mayonaise die altijd lukt
Maak de mayonaise en voeg daarna pas de citroenrasp toe.

Foto:
Volgens het recept moet je de fish cakes frituren, ik heb ze in d epan gebakken daarom zijn ze niet zo mooi bruin als op de foto van het magazine.
Tip:
Ik heb de rode ui eerst zachtjes gesmoord in wat olie en laten afkoelen voordat ik deze in de fish cakes verwerkte, wij zijn nl niet zo gek op rauwe ui. Natuurlijk gaart deze wel met het bakken maar op deze manier vinden wij het lekkerder!

Algemeen


persons : 4 pers
time : 45 minuten
book : Tijdschrift Foodies December 2009
print : Afdrukken