Coquilles met champignons in kreeftensaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Coquilles met champignons  in kreeftensaus

Ingredienten

250 gr coquilles
250 gr champignons
200 ml kreeften fond
1 sjalot
100 ml witte wijn
60 gr kreeften pasta
300-350 ml kookroom
verse kruiden naar keuze

Bereiding

Verwarm de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig.
Maak de champignons schoon, snijd in stukken en bak deze mee bij de sjalot.
Blus af met de witte wijn.
Voeg kreeftenfond en de kreeftenpasta toe en roer net zo lang tot de kreeftenpasta is opgelost.
Voeg de room toe en roer alles goed door. Breng op smaak met zout, peper en eventueel kruiden naar keuze.

Verhit een met wat boter.
Laat de Coquilles heel of doe net als ik gedaan heb, snijd ze in vieren.
Bak ze kort aan, ze moeten nog glazig van binnen zijn.
Voeg ze toe aan de champinon kreeftensaus en warm de saus nog even goed door, niet te lang anders worden de Coquilles te gaan.

Serveertip:
Wij hebben hier witte rijst bij gegeten. Zo hebben we dit in Normandie gegeten, leuk om het thuis zo een keer na te maken.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken