Atjar met mosterd

Bijgerecht / Indisch
  

under-heading

Atjar met mosterd

Ingredienten

300 gr wortel
1 ui
1 teen knoflook
2 theelepels djahe ( gemberpoeder)
1 eetlepel kurkuma
5 theelepels rietsuiker
2 eetlepels mosterd
300 ml azijn
100 ml water
1 theelepel zout

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook fijn.
Verhit wat olie in een pannetje en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de djahe en kurkuma toe en fruit deze even meer zodat de smaken goed vrij komen.

Voeg water toe en breng aan de kook. Voeg mosterd, azijn en suiker toe. Laat even doorkoken.
Voeg de kool en wortel toe en verwarm heel even mee.

Doe alles over in een brandschone pot. Sluit de deksel en zet koel weg tot gebruik.

Opmerking:
Ik ben nog steeds op zoek naar het voor mij ultieme Atjar recept. Ik kreeg dit recept toegestuurd door Karin. In het recept waren geen hoeveelheden vermeld alleen maar ingrediënten, het was dus een grote gok en op gevoel gaan.

De Atjar was knapperiger als ik verwacht had, niet zuur genoeg en de mosterd overheerste. De smaak was meer een combi van Atjar en Piccadilly.
Bij de nasi geen toppertje maar bij een bord boerenkool ipv piccalilly is dit een toppertje.

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten
book : Recept gekregen van Karin B.
print : Afdrukken