Makreel rillette

Tapas
  

under-heading

Makreel rillette

Ingredienten

1 gerookte makreel (of rook hem zelf)
sneetjes stokbrood
beetje olijfolie

yoghonaise
gehakte peterselie
zout en peper
citroensap
citroenrasp

Bereiding

Verwijder het vel en alle de graatjes van de makreel.
Pluk het visvlees met de hand fijn.

Smeer de sneetjes brood dun in met wat olijfolie en rooster deze in een droge koekenpan of in de oven totdat ze mooi droog en goudbruin zijn.

Maak de yogonaise aan met de gehakte peterselie, zout en peper, wat citroensap en citroenrasp. Proef en stuur de smaak bij naar eigen inzicht. Voor mij mag het wel goed naar citroen smaken dat komt mooi tot zijn recht bij het vette visvlees van de makreel.
Vindt je de dressing nog iets te dik, voeg dan een paar druppels water toe.

Besmeer de broodjes vlak voor he uitserveren ruim met de dressing. Verwarm de makreel heel even, werkelijk maar heel even in de magnetron zodat hij tussen koud en lauw warm in is.
Verdeel het makreelvlees over de sneetjes brood en schep boven op nog wat van de dressing. Serveer meteen.

Eigenlijk hoort bij een rillette de saus door de makreel gemengd te worden zodat je een smeuïg smeerbaar geheel krijgt. Ik kies daar deze keer niet voor, juist dat ligt verwarmde makreel maakt dit amuse hapje zo bijzonder. Ik ben op dit idee gekomen nadat we zelf makreel gerookt hebben en we het lauw warme makreel vlees zo erg lekker vonden.

Je hebt niet veel makreel nodig voor deze 4 amusehapjes, bewaar de rest van de makreel voor voor bv deze Gerookte makreel feestpate , lekker voor bij de lunch.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken