Mini prei quiche

Mini prei quiche

Algemeen


persons : 10 stuks
time : 30 minuten
book : Eigen recept: Geïnspireerd door een diner bij de Auberge aan het Hof

Ingredienten

70 gr prei, fijngesneden
10 gr boter
zout en vers gemalen zwarte peper

10 zongedroogde tomaatjes in olie
5 zwarte olijven

10 plakken bladerdeeg

2 eieren
60 ml slagroom
20 draaien uit de zeezout molen
20 draaien uit de verse zwarte peper molen
┬Ż kleine theelepel kerriepoeder

Bereiding

Was de prei en snijd deze super fijn.
Verwarm de boter ( niet te heet) en smoor de prei hierin aan.
Zet opzij en laat wat afkoelen

Ontdooi de bladerdeeg plakken en druk dier rondjes uit die groter zijn dan de rondjes van je mini muffin vorm.
Vet 10 rondjes van je mini muffin vorm lichtjes in met boter.
Druk hier de bladerdeeg in en zorg voor een mooi opstaand randje.
Vul de bakjes met een beetje van het ei-room en verdeel de prei over de bakjes. Het klopt he tis echt maar een beetje.
Leg in ieder bakje een zongedroogd tomaatje, zijn die begroot, snijd de dan even door.
Vul de balkes af met het ei-room mengsel en een halve olijf hierboven op.

Bak de bakjes af in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.
De baktijd is afhankelijk van je oven , bij mij waren ze klaar in 18 minuten.