Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten + afkoelen
book : Eigen recept.

Ingredienten

1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille extract)
500 ml volle melk
2 eieren
2 eierdooiers
80 gr suiker
50 gr maismeel (zetmeel)

Bereiding

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe het merg en het vanillestokje in de mengbeker.
Voeg melk, eierdooiers, suiker, zout en maïsmeel (zetmeel) aan de mengbeker toe en kook 7 min/90°C/ groen linksom /snelheid 3.
Verhoog de temperatuur naar 100GrC. en draai linksom nog 2-3 minuten totdat totdat er een mooie stevige custard is ontstaan.
Doe de banketbakkersroom over in een serveerschaal ( verwijder het vanillestokje) en breng direct op de custard een laag huishoudfolie aan om velvorming te voorkomen. Laat de banketbakkersroom afkoelen en bewaar de daarna in de koelkast tot gebruik.


Ben je niet in het bezit van een Thermomix, Themoblender of Cookprocessor dan ook kan je deze banketbakkersroom maken:
Doe de melk in een pan ( houdt een beetje apart om hier de maizena mee los te roeren). Klop de eidooiers en eieren los, voeg deze bij tezamen met de suiker bij de melk. breng op een laag vuurtje al roerend aan de kook.
Los de maizena op in de achtergehouden melk en schenk deze in een dun straatje bij de warme melk. Blijf goed roeren totdat je een mooie stevige custard hebt verkregen.
Doe de banketbakkersroom over in een serveerschaal en breng direct op de custard een laag huishoudfolie aan en bewaar de custard in de koelkast tot gebruik.