Kalkoen scaloppini in mosterd โ€“ sherrysaus

Kalkoen scaloppini in mosterd โ€“ sherrysaus

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek:12 maanden lekker eten

Ingredienten

350 gr kalkoenfilet รก la minute
25 gr boter
2 sjalotten
4 eetl. Zaanse mosterd
200 ml medium dry sherry
5 eetl. water
1 eetl. platte peterselie fijngehakt

Bereiding

Wrijf de kalkoenfilets in met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalkoenfilets in 4 minuten bruin en gaar.
Leg ze op een bord.

Fruit de sjalotten 2 minuten in het bakvet. Roer de mosterd en sherry door het bakvet en voeg het water toe.
Laat de saus 4 minuutjes zachtjes sudderen.
Breng de saus op smaak met zout en peper.

Leg de kalkoen filets in de saus en laat deze in 2 minuten warm worden.
Strooi de gehakte peterselie erover.

Serveertip: Lekker met pasta en broccoli.

Info: Kalkoenfilet a la minute is net zo dun gesneden als Italiaanse scaloppini, vandaar de naam

Opmerking: Het originele recept was met minder saus, wij vonden het echt te weinig. De spaghetti was daardoor erg droog. De hoeveelheden van de saus is in deze receptuur al aangepast.