: 4
: 20 minuten + koelen
: Etentje bij Marian en Kees
8-12 plakken dungesneden ham, bv serranoham, livar sjink, gandanham of parmaham
100 gr cranberries
150 ml water
2 theel. azijn
5-6 roze peperkorrels, even verkruimeld in de vijzel
Doe alle ingrediënten voor de chutney in een pan en breng langzaam aan de kook.
Kook op een heel zacht vuur totdat alle cranberry’s. zacht zijn en het vocht stroperig wordt.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik koel weg.
De chutney moet zoet-zuur smaken met wat pit van de peper.
Opmerking: In het originele recept werd 100 ml azijn toegevoegd, dat was echt véél te veel. We hebben de chutney opnieuw moeten maken…
Als u hem nog te zuur vindt kunt u eventueel nog een schepje suiker toevoegen.
Of ook erg lekker hier is peeeer
Erbij geserveerd:
CRANBERRYSAP MET COINTREAU EN IJS
75 ml cointreau
375 ml cranberry sap
crushed ijs
Meng de cointreau en cranberrysap en server in smalle glaasjes met crushed ijs erin.
Bereidingtijd 5 minuten