Langzaam gegaarde zalm met balsamico dressing

Langzaam gegaarde zalm met balsamico dressing

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

400 gr wilde Alaska zalm
zout & peper
200 gr zeekraal
2 eetl. boter
3 eetl. balsamico azijn
3 eetl. olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 Gr.C.
Plaats de borden in de oven.

Snijd de zalm in 4 gelijk stukken.
Bestrooi de zalm met zout en peper en leg deze in een ovenschaal. Leg op ieder stukje zalm een vlokje boter.
Gaar de zalm 15-20 minuten ( afhankelijk van de dikte van de zalm) in de voorverwarmde oven.

Klop een dressing van de balsamico azijn en de olijfolie. Verwarm deze tot lauw warmte.

Blancheer de zeekraal.

Schep de zeekraal op de voorverwarmde borden, leg hier een moot zalm op en schep er wat dressing overheen.

Opmerking:
De zalm wordt op een lage temperatuur gegaard. Op deze manier behoud de vis zijn mooie structuur en blijft hij zacht en smeuïg.