Clafoutis met kersen

Clafoutis met  kersen

Algemeen


persons : 6
time : 60 minuten
book : Tijdschrift: Delicious maart 2007

Ingredienten

50 gr gemalen amandelen
15 gr bloem
zeezout
100 gr kristalsuiker
2 grote eieren
3 grote eierdooiers
250 ml slagroom
boter om in te vetten
poedersuiker om te bestrooien
300 gr verse kersen, gewassen en ontpit of uitgelekte kersen uit pot

Bereiding

Doe de gemalen amandelen, bloem, een flinke snuf zeezout en de suiker in een grote kom en meng alles goed.
Maak een kuiltje in het midden.

Klop in een ander kom de eieren, de eidooiers en de slagroom door elkaar en schenk dit in het kuiltje bij het droge mengsel.
Klop er een glad beslag van.
Bewaar het beslag in een kan en bedek de kom met plasticfolie en zet in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190Gr.C.
Vet 6 ondiepe ovenvaste schaaltjes ruim in met boter en bestuif de bodem en zijkanten met poedersuiker.
Verdeel de kersen over de schaaltjes, roer het beslag door en verdeel over de schaaltjes.

Zet de schaaltjes op een grote bakplaat en bak de clafoutis 20-30 minuten in een oven tot ze lichtbruin en gerezen zijn.
Controleer of ze ook in het midden gaar en gerezen zijn, bak ze indien nodig nog 5 minuten.

Laat de clafoutis 5-10 minuten staan en bestuif met poedersuiker.

Info:
Voor Fransen is kersen clafoutis wat appeltaart voor de Nederlanders is. Het is een heerlijk machtig nagerecht wat met gemak de tand des tijds heeft doorstaan.

Tip:
Je kunt het clafoutis beslag een dag van te voren maken. Ook de kersen kun je al ontpitten. zet ze wel weg in de koelkast.
Gebruik je kersen uit pot, laat ze uitlekken en zet de daarna een nachtje weg met wat kirsch eroverheen gesprenkeld.

P.P
360 Kcal
7 gr eiwit
25 gr vet
27 gr koolhydraten