Ovengratin met gehakt en tomaat

Slank
  

under-heading

Ovengratin met gehakt en tomaat

Ingredienten

350 gr rundergehakt
1 grote ui, gesnipperd
1 theel. Provencaalse kruiden
1 eetl. bloem
3 dl runderbouillon
1 klein blikje tomatenpuree
2 grote tomaten, in dunne plakjes
1 courgette, in dunne plakjes
2 eetl maizena
3 dl magere melk
1,5 dl magere kwark
1 eidooier
4 eetl parmezaanse kaas, geraspt
zout & peper
eventueel 3-4 aardappelen

Bereiding

Fruit het gehakt en de ui 4-5 minuten in een pan zonder olie totdat het gehakt bruin is.
Schep het meeste braadvet vocht weg.

Roer eerst de bloem door het gehakt. Voeg de kruiden, de bouillon, de tomatenpuree en zout en peper toe.
Breng het geheel aan de kook* en laat dit 30 minuten sudderen totdat het mengsel dikker is geworden.

Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal.
Bedek het mengsel met een laag courgettes en een laag tomaat.
Zet de schaal even aan de kant.

Verwarm de oven voor op 190 Gr.C.
Meng de ma�zena aan met een beetje melk. Breng de rest van de melk aan de kook.
Voeg het ma�zenamengsel toe en kook dit, onder voortdurend roeren, 1-2 minuten totdat de saus dik is.
Haal de pan van het vuur en roer de kwark en de eidooier erdoor.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de witte saus over de gehakt-tomaat-courgette.,
Bestrooi de schotel met parmezaanse kaas en bak deze 25-30 minuten in de oven.

pp
319 Calorie�n ( zonder aardappelen)
10,3 gr vet per portie

* Variatietip:
Voeg eventueel aardappelblokjes toe.

Algemeen


persons : 4
time : 75 minuten
book : Kookboek: Lichte gerechten
print : Afdrukken