Appeltaart, grootmoeders

Taart
  

under-heading

Appeltaart, grootmoeders

Ingredienten

250 gr zelfrijzend bakmeel
140 gr witte basterd suiker
175 gr boter
1 ei
1-2 eetl. water
750 gr appels geschild in blokjes
½ zakje rozijnen geweld in rum
12 speculaasjes
abrikozen jam
20 hele amandelen of
3 eetl. geschaafde amandelen

Bereiding

Meng de suiker en bakmeel door elkaar.
Snij blokjes van de boter en meng deze door het suikerbakmeel.
Klop de eieren los en schenk deze hierbij.
Kneed alles met koele handen door elkaar.
Indien het meel te droog blijft, enkele lepels water toevoegen.
Afgedekt 30 minuten koel wegleggen.

Oven voorverwarmen op 175 Gr.C.

Rol het deeg uit en bekleed het bakblik hiermee.
Strooi over het deeg de fijngestampte speculaas.
Vul de taart met appels en rozijnen.
Maak van het overgebleven deeg mooie reepjes en maak een ruitpatroon over de taart.

Bak de taart in het midden van de oven in 60 minuten gaar.

Amandelen fijnhakken.

Als de taart iets is afgekoeld bestrijken met warme abrikozen jam en bestrooien met de amandelen.

Recept is voor een bakplaat van 21 x 25cm.
Voor een springvorm van 24 cm.

Algemeen


persons : 8-10
time : 120 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken