Eton mess met mango van Roland

Nagerecht
  

under-heading

Eton mess met mango van Roland

Ingredienten

400 gram rijpe mango
250 ml slagroom
4 eetlepels witte basterdsuiker
200 gram Griekse yoghurt
1 theelepel vanille extract
2 handjes meringue , gekocht ( zelf gebakken kan ook, Klik hier voor het recept)
50 gram witte chocolade, grof geschaafd

Bereiding

Schil de mango.
Snij de helft van de mango in blokjes en pureer de rest met een staafmixer of blender.
Klop de slagroom stijf met de helft van de witte basterdsuiker.
Voeg vanille extract toe aan de Griekse yoghurt. Voeg de basterdsuiker toe en roer goed door elkaar. Schep de Griekse yoghurt door de opgeklopte slagroom.
Verdeel de helft hiervan over 4 mooie glazen, leg daarop de helft van de mango puree gevolgd door de blokjes mango.
Hierover heen strooi je de helft van de (verkruimelde) meringue en de helft van de witte chocolade.
Herhaal bovenstaande volgorde nogmaals, zo krijg je twee mooie lagen.
Zet koel weg tot gebruik en serveer het dezelfde dag of doe het volgens onderstaande tip.

Tip:
Wil je dit voor de feestdagen maken of voor een groter gezelschap en kan je het niet kwijt in de koeling, bereid dan alles voor zodat je op het allerlaatst nog alleen maar de glazen hoeft te vullen. Dit heeft ook nog als voordeel dat je meringue lekker knapperig blijft.

Opmerking:
Bij zwager en schoonzus werden wij verast met dit heerlijke nagerecht. Het wordt een blijvertje in de familie!

Algemeen


persons : 4 pers
time : 25 minuten
book : Diner bij Roland en Monique, Receptuur van: Eef kookt zo
print : Afdrukken