aardappel sticks

Bijgerecht
  

under-heading

aardappel sticks

Ingredienten

500 gr gekookte aardappelen
80 gr geraspte cheddar kaas (of Goudse oude geraspt)
1 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
snufje knoflookpoeder*
50 gr maizena
peterselie, ik heb gedroogde peterselie gebruikt

* Ik heb geen knoflook liefhebber en vond dit toch weer overheersend, ik ga de volgende keer voor pittige paparikapoeder

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes
Vul een grote pan met water, voeg de zout toe en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Giet af en laat de aardappelen afkoelen.

Pureer de aardappelen tot een gladde puree, voeg zout, peper, knoflookpoeder en geraspte kaas toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg maïzena toe en de gewenste kruiden, ik heb peterselie toegevoegd.
Meng weer goed door elkaar.

Nu kan je op 2 manieren de aardappelsticks maken;
1. Doe de puree in een spuitzak en spuit er lange repen van op een snijpank.
2. Rol de puree op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 7-8 mm en snij er met een scherp mes of een pizza mes repen van van 7-8 mm breedte
Verhit olie in een brede pan (waar de lengte van de aardappelsticks in passen) tot 180 Gr.C (350F).
Bak de aardappelpuree reepjes tot ze goudbruin zijn. Breng over naar keukenpapier en laat ze afkoelen.

Algemeen


persons : nvt
time : 40 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken