Garnalen bitterballen

Amuse / Bijgerecht / Tapas
  

under-heading

Garnalen bitterballen

Ingredienten

200 gr Hollandse garnalen
6 gr gelatine blaadjes
65 gr boter
95 gr bloem
300 ml visbouillon
witte peper
zout

om te paneren:
bloem
eiwit, losgeklopt
paneermeel

Bereiding

Week de gelatine in koud water.

Smelt de boter in een pan en laat deze licht kleuren. Voeg in 1 keer alle bloem toe en blijf goed roeren. Blijf zeker 3 minuten roeren tot de bloem gaar is. ( het lijkt dat de bloem in de shift gaat maar dat is niet zo)
Voeg de visbouillon toe en breng alles aan de kook, blijf ondertussen constant roeren zodat het niet aan koekt en een mooie egale massa wordt.

Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine goed uit en roer deze door de verkregen salpicon ( zo heet de roux voor en kroket)

Voeg het Hollandse garnalen toe en meng deze goed door de salpicon . Proef en breng op smaak met zout, witte peper.

Dek alles alles af, laat snel afkoelen en plaats daarna in de koelkast om te laten opstijven**

Maak gelijke portie van de salpicon, ik heb ze 20 gr per stuk gemaakt.
Rol ze in de gewenste vorm.

Zet 3 schaaltjes klaar, vul er een met bloem, een met eiwit en een met paneermeel.
Klop de eiwit een beetje los maar niet schuimig.
Haal de garnalen balletjes eerst goed door de bloem, schud de overtollige bloem eraf. Wentel ze daarna door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.

Verhit het frituurvet naar 180 Gr.C en frituur deze garnalen bitterballen gedurende 3-4 minuten goudbruin.

Tip:
** tot zover heb ik het daags van te voren gemaakt.

Je kunt de bitterballen ook heel goed invriezen, dan is de frituur tijd wel iets langer.







Algemeen


persons : 18 stuks
time : 25 minuten + opstijven
book : Eigen recept
print : Afdrukken