Napolitaanse pizzasaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Napolitaanse pizzasaus

Ingredienten

425 gr San Marzono tomaten uit blik
fleur de sel
blikje tomatenpuree

Bereiding

Puur de tomaten uit blik met een staafmixer.
Roer de tomatenpuree er goed doorheen.

Breng de saus op smaak met fleur de sel.

Opmerking van de auteur van de pizzabijbel
- Pizzasaus wordt altijd gemaakt van tomaten uit blik, koop de beste blik dat je kunt krijgen.
-Kook de saus niet, dan raak je nl het zuurtje kwijt.
-Pizza saus moet een simpele basis saus zijn.
- Afhankelijk van het merk bliktomaten kan de saus iets te dun uitvallen, dit los je op door tomatenpuree er door te roeren, ik heb er een heel blikje doorgeroerd.Had nu een perfecte basis saus.
- De saus die ik over had heb ik in een ijsblokjes vorm ingevroren.

Algemeen


persons : nvt
time : 5 minuten
book : Kookboek: De pizzabijbel
print : Afdrukken