Gevulde focaccia met tuinbonen

Brood
  

under-heading

Gevulde focaccia met tuinbonen

Ingredienten

500 gr broodmeel Type 00 voor focaccia + extra om te bestuiven
7 gr gedroogde gist ( = 1 zakje)
5 gr zeezout
300 ml lauwwarm water
olijfolie
300 diepvries tuinbonen
4 tenen knoflook
1 bosje bladpeterselie ( 30 gr)
75 ml extra vergine olijfolie
50 gr pecorino of Parmezaan, geraspt
rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
zout
vers gemalen zwarte peper
30 gr fijne broodkruimels van oud brood of paneermeel

oven braadslede van 30-40 cm

Bereiding

Doe de meel en zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe het lauwwarme water in een maatbeker en roer daar de gist in op, laat een paar minuten staan.

Giet het water al roerende in het kuiltje en kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad tot het glad en elastisch is.
Leg het deeg in een met olijfolie ingevette kom en dek deze af met een schone vochtige theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek tot het volume verdubbeld is. (Bij mij was het pas verdubbeld na ruim 2 uurtjes en het deeg lag lekker warm)

Kook de diepvries tuinbonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af daarna en spoel koud.
Pel de knoflook en hak deze fijn.
Verwarm de olie tot lauwwarm en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook mooi zacht worden maar let op dat de olie niet te heet wordt. Je mot de knoflook niet bakken.
Giet de olie en de knoflook bij de tuinbonen en park alles fijn.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de peterselie de geraspte pecorino, de geraspte citroenschil, het sap van de citroen en zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar.

Vet de braadslede in met olie en strooi er een egaal laagje broodkruimels in.
Kneed het deeg een paar keer door en rol het uit tot twee lappen van 30x40 cm.
Leg een lap on het bakblik
Verdeel het tuinbonen mengsel in een egale laag over het deeg.
Leg de andere lap deeg over de vulling.
Dek het deeg af en laat het deeg weer rijzen tot het verdubbeld is.

Druk met je vingers kuiltjes in de bovenkant van het deeg en besprenkel het geheel met wat olijfolie. Indien gewenst kan je er ook nog wat zeezout vlokken overheen strooien.

Verwarm de oven voor op 220Gr.C. Bestrooi het brood met zeezout en bak het 20 minuten in de oven tot het goudbruin is.

Laat het brood op een snijplank afkoelen.
Snij het brood in repen en zet op tafel.

Algemeen


persons : 8-12 personen
time : 60 minuten + 2x rijzen
book : De basis komt uit Kookboek: Jamie Italië. Recept aangepast
print : Afdrukken