Risotto met erwten en pancetta Risi Bisi

Hoofdgerecht
  

under-heading

Risotto met erwten en pancetta Risi Bisi

Ingredienten

60 gr boter
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
120 gr pancetta, in kleine blokjes gesneden
300 gr diepvries erwten
1,5 liter kippenbouillon
300 gr Italiaanse risottorijst
60 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
1/2 kopje grof gesneden platte peterselie te garnering

Bereiding

Smelt de boter met de olie in een steelpan op laag vuur. Voeg de ui toe en bak tot hij zacht en goudbruin is, in ongeveer 10 minuten.
Verhoog het vuur naar middelhoog, voeg de pancetta toe en bak goudbruin, ongeveer in 5 minuten.

Voeg de erwten toe en breng op smaak met zout. Roer ze een minuutjes of twee door de uien. Voeg de helft van de kippenbouillon toe en laat 4-5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de rijst toe samen met de rest van de bouillon en laat rustig sudderen totdat de rijst zacht is maar nog een beetje stevig. Dit zal zo zijn na ongeveer 15-20 minuten.

Roer de kaas erdoor en breng eventueel nog verder op smaak.
Schep de Venetiaanse rijst met erwten (risi & bisi) in kommen, garneer af met peterselie en dien warm op.

Algemeen


persons : 4-6 personen
time : 45 minuten
book : Kookboek Echt Italiaans, 150 Authentieke recepten
print : Afdrukken