San choy bow

Hoofdgerecht
  

under-heading

San choy bow

Ingredienten

400 gr champignons
400 gr kipfilet
1 rode peper
2 eetlepels olijfolie
175 ml kippenbouillon
5 bosuitjes
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel hoisin saus
1 theelepel bruine suiker
1 krop ijsbergsla

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd in stukjes.
Snijd de chilipeper open, verwijder de zaadlijsten en maak de peper schoon.
Hak hem in fijne stukjes.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Bak de champignons en de chilipeper ca. 2 minuten in de hete olie in een wok of koekenpan.

Voeg de kip toe en bak deze 5 minuten al omscheppend mee.
Snij de bosuitjes in stukjes en voeg 3/4 van de bosuitjes toe aan de kip. Roerbak even mee en blus af met de kippenbouillon
Laat het gerecht 10 minuten pruttelen tot de bouillon is verdampt.

Roer de limoensap, de hoisin en de bruine suiker erdoorheen.
Leg mooie blaadjes sla op een bord en schep de kip erin.
Bestrooi met de overgebleven bosui.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Advertorial in Foodies
print : Afdrukken