Venkelsoep met rivierkreeftjes

Soep
  

under-heading

Venkelsoep met rivierkreeftjes

Ingredienten

2 eetlepels arachideolie of
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes (gesnipperd) of
1 kleine ui (gesnipperd)
1 aardappel (geschild, in blokjes)
2 venkelknollen (in blokjes, loof apart)
600 milliliter visbouillon (van 2 tabletten)
200 milliliter crème fraîche
1 eetlepel dille (gehakt)
150 gram rivierkreeftjes

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot 1-2 minuten, zorg ervoor dat de ui niet bruin wordt maar mooi glazig blijft.
Voeg de aardappel en venkelblokjes toe en roerbak 2-3 minuten mee.
Giet de visbouillon erbij en kook zachtjes 14-15 minuten, tot de aardappel en venkel gaar zijn.
Je kunt nu de soep pureren met een staafmixer. Wij hebben de soep laten afkoelen en de volgende dag in een blender gedaan dan wordt de soep net is fijner.

Hak het venkelgroen en dille fijn.
Roer de helft van de crème fraîche, het venkelgroen en de helft van de dille door de soep. Warm even door zonder te koken.
Klop de rest van de crème fraîche met de overige dille. Verdeel de hete soep over 4 borden en schep een swirl van de dilleroom op de soep. Verdeel de rivierkreeftjes erover.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Straat diner bij John
print : Afdrukken