Kippendijen in mosterdsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kippendijen in mosterdsaus

Ingredienten

1500 gram kippendijen zonder vel en bot
3 eetlepels Franse grove mosterd
3 eetlepels gladde mosterd
3 teentjes knoflook
2 middelgrote uien
6 takjes verse tijm
2 takjes verse rozemarijn
4 eetlepels bladpeterselie
3 eetlepels verse dragon
500 ml droge witte wijn
400 ml room
flinke klont boter
naar smaak peper & zout

Bereiding

Hak de uien en de knoflook fijn.
Maak de kruiden schoon, hak fijn en zet opzij.
Meet de wijn af en zet opzij
Meet de room af en zet opzij.
Zet de twee soorten mosterd klaar.

Maak de kippendijen schoon en snijd grote kippendijen doormidden.
Bestrooi ze met zout en peper.

Gebruik je beste braadpan bij mij is dat mijn gietijzeren Petromax.
Verhit de pan op het vuur met een klont boter, voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze even aan. Let op dat de ui en de knoflook niet verbrand.

Voeg eventueel nog een klont boter toe en voeg de kippendijen toe, bak deze aan beide kanten aan.

Voeg de wijn toe en laat deze tot 2/3 inkoken. Roer af en toe om,ook nu mogen de uien niet aanbranden. Voeg de kruiden en de 2 soorten mosterd toe, roer goed om, zet het vuur lager en leg de deksel op de pan. Laat het geheel zo 20 minuten sudderen en ook nu moet je af en toe even omroeren.

Tip: tot zover kan je het gerecht goed voorbereiden om in te vriezen. Ontdooi het dan voor gebruik en ga verder zoals hieronder beschreven.

Voeg nu de room toe en laat het geheel, afgedekt met de deksel 20 minuten sudderen.
Breng het gerecht indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Serveertip:
-Serveer de kip in mosterdsaus met rijst
-Lekker met een frisse salade
-Lekker met sperziebonen

Algemeen


persons : 8 personen
time : 75 minuten
book : Website: Domainemalpaskookt
print : Afdrukken