Kipsate marinade

Saus / Dressing
  

under-heading

Kipsate marinade

Ingredienten

1½ eetlepel korianderzaad
olie om in te bakken
5 teentjes knoflook, fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
5 eetlepels ketjap manis
sap van 1 citroen
zout en peper

Bereiding

Rooster het korianderzaad enkele minuten in een droge koekenpan en maal daarna fijn in een vijzel.

Verhit wat olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en fruit de sjalot en de knoflook hierin. Voeg op het laatst het korinaderzaad uit de vijzel toe en bak deze even mee. Voeg de ketjap manis en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar en doe over in een kom.
Zet weg om af te koelen.

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : De bijbel van de Indonesische keuken
print : Afdrukken