Lemon cheese cake met merinque

Nagerecht / Brood
  

under-heading

Lemon cheese cake met merinque

Ingredienten

1 rol deeg voor quiche/taart

vulling:
495 gr roomkaas
190 gr lemon curd
110 ml slagroom
110 gr poedersuiker
4 blaadjes gelatine
rasp van 1 limoen

Merinque:
3 eiwitten
1 tl citroensap
120 gr poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bekleed een vorm van 15 cm in doorsnede met bakpapier.
Ik heb zowel de onderkant als de zijkant bekleed met bakpapier.

Leg het deeg in de vorm en zorg dat de zijkanten goed bekleed zijn. Het deeg krimpt iets dus iets overhangen is niet erg. Dat kun je er later nog afbreken indien nodig.

Leg een stuk bakpapier op het deeg en verzwaar het met bakbonen (of gedroogde peulvruchten of rijst) en bak het blind voor 20 minuten.
Haal het bakpapier en de bonen weg en bak nog eens ongeveer 20 minuten tot het geheel mooi bruin is.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Vulling
Doe roomkaas, limoenrasp, slagroom (ongeklopt) en poedersuiker in een kom en mix het goed samen. Klop het niet te lang door.
Week de gelatine in koud water voor 5 minuten.
Verwarm ⅓ van de lemon curd in een pannetje tot het goed warm is (maar niet kookt)
Knijp de gelatine uit en los het op in de warme lemon curd.
Roer de warme lemoncurd goed door de koude lemoncurd zodat het goed gemengd is.
Doe de lemoncurd bij het roomkaasmengsel en meng dit tot een mooi homogeen mengsel.

Stort in je klaarstaande taartvorm en zet in de koeling voor minimaal 4 uur.

Meringue:
Maak de kom van je mixer brandschoon.
Sprenkel wat citroensap in de mengkom en poets deze uit met een stuk keukenpapier, dan weet je zeker dat er geen vetresten meer in de kom zitten. Maak ook de klopper(s) vetvrij.

Doe de eiwitten in de kom en klop ze tot zachte pieken. Voeg het citroensap toe en de poedersuiker en klop het geheel tot stijve pieken.
Verdeel de meringue over je cheesecake en gebruik eventueel een brander om bruine piekjes te maken.

Opmerking:
Het originele recept is voor een bakvorm van 20 cm doorsnede.
Gebruik dam: 900 gr roomkaas, 350 gr lemoncurd, 200 ml slagroom, 200 gr poedersuiker, 7 blaadjes gelatine, rasp van 2 limoenen, 5 eiwitten, 1 theelepel citroensap, 200 gr poedersuiker

Algemeen


persons : 6 personen
time : 50 minuten + afkoelen
book : Klik hier voor het originele recept
print : Afdrukken