Tsjechische rundergoulash

Hoofdgerecht
  

under-heading

Tsjechische rundergoulash

Ingredienten

800 gr runderstoofvlees
2 uien fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook geplet
2 el tomatenpuree
500 ml runderbouillon
½ tl paprikapoeder
¼ tl karwijzaad
¼ tl marjoraan
½ tl chilivlokken
¼ tl zout en zwarte peper
2 el bloem
Paar takjes verse dille
Serveer met boontjes en spätzle

Bereiding

Snij het vlees in grove stukken
Meng de bloem met het zout en de peper en doe dit in een kom. Voeg het vlees toe en schud het goed om zodat al het vlees bedekt is met wat van de bloem.
Verhit een grote stoofpan met wat olie.
Bak het vlees tot goudbruin en gaar. Doe dit eventueel in gedeeltes. Zet apart.
Bak de uien in dezelfde pan tot ze glazig zijn en voeg hier de karwij, paprikapoeder, chilivlokken en marjoraan aan toe. Voeg ook de knoflook toe.
Doe het vlees weer terug in de pan en voeg nu de bouillon toe en de tomatenpuree.
Zet het vuur wat lager, dek af en laat het voor ongeveer 3 uur rustig pruttelen.
Check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg indien nodig nog wat extra toe.
Serveer de goulash met boontjes, spatzle en wat verse dille.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 6 uurtjes
book : Website:Miljuschka
print : Afdrukken