Kip met serranoham

Hoofdgerecht / Slank
  

under-heading

Kip met serranoham

Ingredienten

4 kipfilets
4 plakken serranoham
40 gr boter
2 eetlepel kappertjes
2 eetlepels verse blaadjes tijm
1 grote citroen in 8 schijven gesneden
zeezout
vers gemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Wikkel elke kipfilet losjes in huishoudfolie en plet hem met een deegroller. Haal de kipfilets weer uit de folie en leg ze naast elkaar in een ondiepe ovenschaal.

Meng boter in een kom met de kappertjes, tijm en peper en zout.
Verdeel in 8 porties.
Leg op iedere kipfilet 1 portie, spreid deze een beetje uit over de kipfilet.
Leg hierop een plak serranoham en leg hierop de rest van de boter.
Leg 2 schijfjes citroen op de boter en bestrooi het geheel met wat tijmblaadjes.

Bak de filets 25 minuten in de oven tot het vlees goed gaar is.

Leg de filets op voorverwarmde borden en schep het heerlijke kooknat over de filets.

Voedingswaarde:
calorieën 352 kcal.
eiwitten 52,7 g
vetten 15,7 g
verzadigde vetten 8,5 g
koolhydraten 0
voedingsvezels 0
calcium 11 mg

Algemeen


persons : 4 pers
time : 35 minuten
book : Kookboek: Minibijbel Koolhydraat-arme gerechten
print : Afdrukken