1 hele bol knoflook
180 gram cherrytomaatjes
4 grote rode chilipepers (75 gram)
1 eetlepel ahornsiroop
2 theelepels worcestersaus
½ theelepel chipoltle-chilivlokken
¼ theelepel zout
60 gram mayonaise
Verhit de oven tot 230°C.
Snij 1/5 van de bovenkant van de bol knoflook af zodat de tenen zichtbaar zijn
Bestrooi de knoflookbol met wat zout en peper en verpak hem stevig in aluminiumfolie.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de knoflook, de tomaten en rode chilipepers hierop.
Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven en rooster 15 minuten
Haal de tomaten en chilipepers van de plaat en schuif de knoflook nog 15 minuten terug de oven in.
Laat alles afkoelen.
Verwijder de schil en zaadlijsten van de chilipepers en doe ze in een schaaltje.
Verwijder de schil van de tomaten en voeg de tomaten toe aan de chilipepers.
Druk de knoflook pulp uit de tenen en gooi de vliezen weg.
Voeg ahornsiroop, worcestersaus, chipotle-chilivlokken en ¼ theelepel zout en mix alles tot een grove puree. Laat hem goed koud worden.
Als alles is afgekoeld meng dan de mayonaise erdoorheen en zet weg tot gebruik., meng de mayonaise erdoorheen en zet tot gebruik in de koelkast.
: nvt
: 30 minuten + afkoelen
: Kooboek Flavour van Ottolenghi
: Afdrukken